sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Elokuva: Red Dawn (2012)

Tästä elokuvasta on annettava ankara varoitus: älä haaskaa aikaasi moiseen! Katso mieluummin vaikka jotain "ääliöt landella" tosi-tv:tä...

Todella heikko esitys. Elokuvassa Pohjois-Korea sulkee jollain mystisellä keinolla Yhdysvaltain armeijan komentojärjestelmän pois käytöstä (ehkä kyberhyökkäyksellä tai EMP -pulssilla) ja tekee sitten invaasion maahan. Invaasio tapahtuu laskuvarjoilla ja onnistuu hämmästyttävän hyvin; koko maa on kohta vallattu. Muutama nuori kuitenkin ryhtyy vastarintaan ja erittäin hyvällä menestyksellä. Pohjois-Korean ammattisotilaita viedään kuin laskiämpäriä ja heitä tapetaan sujuvasti kuin lammaslaumaa. Jännitys tiivistyy taisteluun mystisestä salkusta jonka avulla pohjoiskorealaiset voivat viestiä vaikka muu elektroniikka ei toimi. Tosin kännykät näyttävät pelaavan hyvin eli tässäkin kohtaa "lievä" epäloogisuus.  Lopussa pääosanesittäjän isoveli ammutaan ja siitä saadaan generoitua aikaiseksi Rambo -tyyppinen ("I love this country..") -kohtaus joka antaa vieläpä ymmärtää että jatko-osaa pukkaa tälle tekeleelle! Prkl, jos sellainen tulee niin pitää varmaan itse hyökätä ameriikkaan jotta saa moisen kulttuuririkoksen estettyä.

Elokuva on niin p..a että sen sanominen p..aksi loukkaa p..aa! Valitettavasti ei ole matalampaa arvomerkkiä kuin tuo "Kolmas palkinto - ei mitään", tälle ei pitäisi tuotakaan sallia.

Mielenkiintoinen ilmiö on muuten tuo amerikkalaisen elokuvan pahisvalikoima. Ainahan tarvitaan joku roisto joka 1) toimii "epäreilusti" ja joka 2) sen vuoksi voidaan likvidoida monilla eri mielikuvituksellisilla keinoilla. Näitä pahiksiahan on riittänyt:

  • Intiaanit
  • Meksikolaiset
  • Saksalaiset (sekä I maailmansota että natsit + Etelä-Amerikkaan paenneet natsit)
  • Japanilaiset
  • Neuvostoliittolaiset
  • Venäläiset
  • Etelä-Afrikkalaiset
  • Vietnamilaiset
  • Pohjois-Korealaiset
  • Erinäköiset arabiterroristit lukuisista maista
  • Talebanit (olivat muuten Rambon kavereita nro:ssa 3 jolloin neukut olivat pahiksia)
  • Kolumbialaiset
Vieläköhän lienee muita, varmaankin... Amerikkalaisten hääriminen maailmanpoliisina siellä sun täällä varmistaa että pahiksia "onneksi" filmiteollisuudelle riittää.



2 kommenttia:

  1. Jep! Ja nyt varmaan venäläiset ottavat aimoaskeleen tuossa tekemässäsi ranging-listassa. Varmaan joku tekee kohta elokuvan "Tappakaa Putin" tai "Kommari-zombien sukupuutto". Joskus oli puhetta norjalaisen "kirjailijan Louis Mastersonin" Morgan Kanesta. Siinä oli mies, jolle tuo tappaminen ei ollut ihan suurikaan ongelma. Meinasin ryhtyä laskemaan kaikki Kanen tappamat immeiset 80 pokkarista, mutta sitten tajusin, ettei meksikolaisia tai intiaaneja yms. ei edes jaotella niin, että niitä voisi laskea. Jätin väliin. Siitä listasta tulisi aivan älyttömän pitkä! Auts! Tuli mainittua Putin.. terveisia NSA:lle!

    VastaaPoista
  2. Saataisiinpahan blogille lisää lukijoita U.S. ja A:sta (Boratia lainatakseni). Joku NSA:lainen sieltä tiirailee viestintää mutta ehkä tuolla Putin -kommentilla saataisiin jos suomenkielinen lukija...

    VastaaPoista